TEMA AİLESİ TOPLUMSAL DAYANIŞMAYI DESTEKLER

TEMA ÖĞENCİLERİ DRAMA İLE MAHREMİYET EĞİTİMİ ALIR

Mahremiyet eğitiminin verilmesi çocukların ruhsal ve cinsel açıdan korunmaları adına çok önemlidir. Mahremiyet eğitimi almış olan bir çocuk başına gelebilecek herhangi olumsuz bir olayda durumu tam anlamıyla idrak edemese de bir şeylerin yanlış olduğunu fark edecektir.
Bu durumda da harekete geçecektir.

Velilerin kaygılarını azaltacak, çocukların kendilerini koruma refleksini kazandıracak temel unsurun eğitim olduğunu düşünüyoruz. Tema Eğitim Kurumları olarak rehberlik servisimiz ve drama öğretmenimizle birlikte bir Mahremiyet Eğitimi Programı hazırladık. Bu programda çocuklarımızda mahremiyet algısı oluşturmayı hedefledik.

Programın sonunda çocuklarımız şu soruların cevabını öğrenir:

  • Fiziksel alanım nedir?
  • İyi dokunuş, kötü dokunuş nedir?
  • Özel bölge ne demek?

Çocuklar drama yoluyla, soru cevaplarla mahremiyet eğitimini tamamlar ve konuyla ilgili bir farkındalık kazanırlar.

2018 yılında Mahremiyet Eğitimi çalışmalarımızın ağını genişleterek “Çocuklar Susmasın” sosyal sorumluluk projemizi hayat geçirdik. Proje kapsamında www.cocuklarsusmasin.org web sitemizi Türkiye genelinde tüm eğitimcilerin ve ailelerin erişimine açtık. Proje kapsamında İstanbul Maratonu’nda Beylikdüzü Belediyesi ve Sosyal Ben Vakfı ile birlikte Çocuklar Susmasın sloganıyla koştuk. Çevremizdeki birçok okula ve öğrenciye mahremiyet eğitimleri verdik. Sosyal Ben Vakfı ile Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan çocuklarımıza ulaşabilmek için seminerler ve eğitmen eğitimleri verdik. Tema Eğitim Kurumları olarak hem ülkemizde hem de dünya genelinde büyük bir sorun olan çocuk istismarına dur diyebilmenin etkili adımlarını attığımız için gururluyuz.

Yaparak, yaşayarak ve ömür boyu öğrenme teorisinin en önemli uygulama alanı sosyal sorumluluk projeleridir. Çocukluk çağından itibaren katılım gerçekleştirilebilen bu projeler çocukların psiko-sosyal gelişimine önemli katkı sağlar. Eğitime ve insana dair geliştirilen sosyal sorumluluk projeleri ile çocuklar kendinden farklı olanı daha iyi anlar ve ona saygı duyar. Çevre ve geri dönüşüm projeleriyle dünyayı kendine emanet edilen bir yurt olarak görür ve onu sahiplenir. Hayvanlarla ilgili projelerde dostluğu ve dayanışmayı hisseder. Daha iyi bir dünya için çalışan çocuklar yaratıcı, empati yeteneği yüksek, sorumluluk sahibi, kendileri ve toplum için artı değerler üreten bireyler olmaya adım atarlar.

Biz de Tema Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimiz ve velilerimizle beraber birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldık.

“Tema Çocukları Eğitimi Destekliyor” projemizde farklı şehirlerde yaşayan ve bizler kadar olanağa sahip olamayan arkadaşlarımıza oyuncak ve kitap yolladık. Topladığımız kitaplarla orada bir okul kütüphanesi kurduk.

“Tema Çocukları Hayvan Dostlarına Ulaşıyor” projesiyle sokakta ve barınaklarda yaşayan dostlarımız için battaniye, mama topladık ve onlar için yuvalar hazırladık.

“Tema Çocukları Geri Dönüşüm Peşinde” projesiyle kullanmadığımız konserve kutularını boyayarak kendi saksılarımızı yaptık. Geri dönüşüme gitmesi gereken ürünler ile kostümler, oyuncaklar tasarlayıp “Geri Dönüşüm Sergisi” yaptık.

 “Yeşil Dostu Tema Çocukları” projesiyle okul bahçemize küçük fidanlar diktik, suladık ve büyümelerine şahit olduk.

“Minik Kalpler Buluşuyor Kutusu” ile Hakkari’deki arkadaşlarımıza hediye kutuları hazırlayıp onların mutlu olacağını düşündüğümüz hediyeler yolladık.

“Tema Ailelerinden Lezzetli Tarifler” kitabını ailelerimizden gelen yemek tariflerini birleştirerek hazırladık. Kitabın satışından elde ettiğimiz geliri yine ihtiyacı olan arkadaşlarımıza ulaşması için çeşitli derneklere bağışladık.