Tema Eğitim Kurumları’nın kuruluşu bir dayanışma kültürü ve ortak hayale dayanır. Kurucular Murat H. Polat ve Ertuğrul Amasyalı 17 Ağustos depremi sonrasında büyük bir yıkımın ve acının içinde tanıştılar.
AKUT ile bölgeye ilk ulaşan yardım ekibinde yer alan Polat, ve yine bölgede çalışmalarda gönüllü olarak çalışan Amasyalı depremden sağ kurtulan bölge halkına destek olmak adına çekirdek bir gönüllü grup girişimi ile birlikte Ağ-17 Yardım Gönüllüleri Derneği’ni kurdular. Birlikte yürüttükleri Deprem Mağduru Çocukları Destekleme Projesi’nde Türk Psikologlar Derneği, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile bölgedeki çocuklara ulaştılar.
Psikolojik destek, pedagojik yardım, çocukların temel ve kültürel ihtiyaçlarının temini için çalıştılar. Proje kapsamında iki yıl boyunca her hafta düzenli olarak 5000’den fazla çocuğa destek oldular. Çocukların yaşadığı ağır travmayı onlarla oyunlar oynayarak, şarkılar söyleyerek, hikayeler anlatarak birlikte aştılar.Deprem sonrasında yaşadıkları şoktan dolayı konuşamayan miniklerin onlarla birlikte şarkı söylediği büyülü anlara şahit olurlar! Anaokul öğretmeni ve idarecisi Gülay Polat da ekibe bu çalışmalar sırasında katıldı.
Deprem bölgesinde dayanışma, özveri ve gönüllü çalışmalarla başlayan bu dostluk yıllar içerisinde bir “alternatif eğitim” fikir buluşmasına dönüştü ve Tema Eğitim Kurumları projesi hayata geçti. Deprem mağduru çocuklara uzanan sevgi eliyle yeşeren proje, geleceğin mutlu bireylerini ve toplumunu oluşturacak çocukların eğitimleri ile devam ediyor.Bu ülkenin geleceği özgüveni yüksek, öğrenme ve merak duygusunu asla yitirmeyen, bilim, sanat, edebiyat, teknoloji alanında çok yönlü yetişmiş çocukların elinde. İşte Tema Eğitim Kurumları’nın hayali hem kuruluşundaki emeğe ve dayanışma kültürüne hem de geleceği emanet edeceğimiz çocukların kaliteli eğitimi idealine dayanır.
Tema Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Murat H. Polat, Kabataş Erkek Lisesi eğitimi sonrası, İTÜ İşletme Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. “Onur Bilim Master” çalışmaları için bir süre Avustralya’da yaşadı. Burada akademik çalışmalarını sürdüren Polat, dünya kültürlerini deneyimlemek amacıyla farklı ülkeler, kıtalar arasında dolaşarak Avustralya, Endonezya, Güney Afrika, ABD, Avrupa, Japonya, Rusya gibi pek çok farklı coğrafyada bulundu ve çok farklı kültürler ve uygulamalar gördü. Tüm bu deneyimler sonrasında ülkeye dönen Polat, başta eğitim kurumları olmak üzere kurumsal tanıtım ve organizasyon sektörlerinde 20 yılı aşkın süre çalışmalarını sürdürdü. Sporun içinden gelen Polat gençlik yıllarında Eczacıbaşı voleybol takımında oynadı. Çeşitli STK’lar ile çalışmalar yürüttü. Uzun yıllar boyunca çeşitli vakıf ve dernekler aracılığıyla gençlere eğitim bursu çalışmalarını hayata geçirdi. Ayrıca, Toplam Kalite Yönetimi konusunda editörlüğünü yaptığı 2 kitabı bulunmaktadır. Murat ve Gülay Polat deprem bölgesinde tanışıp evlendiler. Bugün iki kızları var ve büyük Tema Ailesi’nde yüzlerce öğrencinin de eğitim rehberliğine devam ediyorlar.
Manisa Anadolu Teknik Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makina Bölümü’nü bitirdi. Üniversite yıllarında perakende mağazacılık sektöründe çalışmaya başladı. Part time başlayan çalışma hayatı kısa zamanda profesyonel iş dünyasında başarıyla devam etti.Uluslararası ve yerel mağaza zincirlerinde satın alma ve satış yöneticiliği yaptı. Daha sonra ticarete atılmaya karar verdi. Zincir mağazalara tekstil tedariği sağlamak üzerine kurduğu firma zamanla üretici durumuna geldi. Bugün yerli ve yabancı müşterilere koleksiyon mayo üreten iddialı bir firma haline geldi. Ertuğrul Amasyalı bugün Umut Amasyalı ile evli ve çiftin ikiz kızları bulunuyor.