Değerli velilerimiz, öncelikle hepimize büyük geçmiş olsun. Bugün saat 13:59’da 5.8 şiddetinde gerçekleşen ve bölgemizde yaklaşık 20 yıldır meydana gelen en ciddi depremi hep birlikte yaşadık.

Deprem anında öğretmenlerimiz ve personelimizin yardımıyla anaokulu ve ilkokul çocuklarımız daha önce öğrendikleri ve tatbikatını yaptıkları gibi ÇÖK–KAPAN–TUTUN hareketini başarıyla uyguladılar. Hemen ardından yaklaşık 3 ila 4 dakika arasında bütün binalarımız tahliye edilmişti.

Çocuklarımız toplanma alanlarımız olan okulumuzun ön ve yan bahçesinde beklerken, velilerimize çocuklarımızın güvende olduğunu bildiren SMS mesajları saat 14:07’de gönderilmişti. Hatlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle bu mesajlar belki biraz gecikmeli olarak size ulaşmış olabilir. Ayrıca, Tema İlkokulu, Anaokulu ve Tema Kids kapalı veli grupları ve genele açık sosyal medya sayfalarında çocuklarımızın güvende olduğu bilgisi paylaşıldı.

Bu vesileyle binalarımızın yapısı hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak isteriz. Okul kampüsündeki bütün binalar bildiğiniz gibi tek katlı ve çelik konstrüksiyon yapıdadır. Çelik konstrüksiyon yapılar deprem anında esnek yapılarıyla güvenlik açısından büyük avantaj sağlamaktadır.

Ayrıca, hiçbir binamızın üzerinde kat bulunmadığından dolayı ağır beton çatı ve beton kat yükü taşımamaktadır. Bütün bu özellikler okul kampüsümüzü bugün yaşadığımız ve gelecekte yaşayabileceğimiz olası depremlere karşı güvenlik açısından özellikli hale getirmektedir.

Kuzey Anadolu fay hattı sakinleri olarak deprem gerçeğini kabul etmeli, yapmamız gereken hazırlıklar konusunda bilinçlenmeli ve harekete geçmeliyiz.

Deprem öncesinde, anında ve sonrasında öncelikli olarak yapılması gerekenler hakkında rehber olabilecek birkaç linki aşağıda paylaşıyoruz:

https://www.isbank.com.tr/…/Doc…/Depremden%20Korkmuyorum.pdf
https://www.bbc.com/turkce/amp/haberler-turkiye-49843081
https://www.afad.gov.tr/…/Deprem-Oncesi-Ani-ve-Sonrasi-Onle…
https://www.afad.gov.tr/…/…/Deprem-Aninda-Neler-Yapmalisiniz
http://www.ibb.gov.tr/sit…/akom/documents/deprem_aninda.html

Bu arada okulumuzda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi velilerimizi bilgilendirecek “Güvenli Yaşam Temel Eğitimi” gibi uygulamalı eğitim seminerlerini en kısa zamanda tekrarlayacağız. Ve tabii ki her yıl tüm öğrencilerimiz ve personelimiz ile birlikte yaptığımız tatbikatlarımıza devam edeceğiz.

Bu vesileyle bir de hatırlatma yapmak isteriz: Okulun ilk günü sizlere gönderdiğimiz dosya içerisinde yer alan afet anında kullanılmak üzere öğrenci bilgi formlarını doldurup geri göndermemiş velilerimiz lütfen daha fazla gecikmeyin.

Son olarak, deprem sırasında çocuklarımızı soğukkanlılıkla yönlendiren, sakin kalmalarını sağlayan ve örnek davranışlarıyla güven veren tüm öğretmen ve personelimize bir kere daha teşekkür etmek isteriz.

Unutmayın deprem değil, “ihmal” hepimizin korktuğu sonu hazırlar.

Hepimize tekrardan çok geçmiş olsun. Umarız geçmiştir ve arkamızda bırakmışızdır.

TEMA OKULLARI YÖNETİMİ

MATEMATİK
Haber

MATEMATİK

MATEMATİK Sayılar, noktalar, elmalar… 3 yaş sınıflarımız matematik etkinliklerini bu hafta da bahçede tamamladı. Sabır, dikkat, konsantrasyon, küçük kas becerileri, matematik… Taşları yan yana dizerken

Read More »
Haber

Uzaktan Kucaklaşma

Uzaktan kucaklaşmaya 23 Mart Pazartesi günü itibariyle başlayan Tema Çocukları haftalık ders programlarına Online Eğitim ile devam ediyor.  

Read More »
Haber

Maker Atölyesi Tasarım Çalışması

Tema Çocukları üretmeyi, yaratıcılığı, kodlama çalışmaları ile neler yapılabileceğini deneyimledikleri atölyelerden biri olan Maker Atölyesi’nde kendi tasarımlarını keşfetmenin mutluluğunu ve hayranlığını yaşıyorlar.

Read More »

Tema Eğitim Kurumları

beylikdüzü kolej

© 2013-2020 Tema Eğitim Kurumları Tüm Hakları Saklıdır