TEMA OKULLARI ŞUBAT 2020 BÜLTENİ

Yüz Gün Yüzlerce Anı
Previous slide
Next slide
Bazen hızla akıp geçen zamanı bir günlüğüne durdurmak ve neler biriktirdiğimizi hatırlamak gerekiyor. Tema’da her yıl okulun 100. gününü çocuklarla beraber kutluyor ve neler biriktirdiğimize heyecanla bakıyoruz. 100 temel bilgi ile oluşturduğumuz bilgi duvarımızda geziniyor, ritmik saymayla 100 sayısını pekiştiriyoruz.100 gün boyunca yaptığımız 100 resmi sergiliyor, yüzer objeden oluşan koleksiyonlarımızı birbirimize gösteriyoruz. Aslında işin özü 100 gün boyunca biriktirdiğimiz dostlukları, anıları hatırlayarak 100. Gün partisinde bunları neşeyle paylaşıyoruz.
Dünya Kostümleri Müzesi’ni Ziyaret Ettik
Previous slide
Next slide
Dünya kültürlerini tanımak ve anlamak, kostümlerini görmek için 4 yaş grubu öğrencilerimizle Büyükçekmece Dünya Kostümleri Müzesi’ni ziyaret ettik. 2011 yılında kurulan müzede dünya kültürünün birer parçası olan cepken, yelek, gömlek, fistan, ayakkabı, yağlık, eşarp, fes, şapka, potur, pantolon ve giyim-kuşama ait aksesuarlar bulunuyor. Tema çocukları gezi boyunca farklı ülkelere ait kostümleri inceledi, merak ettikleri soruların cevaplarını aldılar. Ülkeler teması kapsamında okulda öğrendiklerini pekiştirdiler.
Fotoğraf Ustalarıyla Buluştuk
Previous slide
Next slide
Kadraj nedir? Fotoğraf nasıl çekilir? Fotoğraf nasıl basılıyor? Sonsuz Perde nedir? Bir süredir “Sanat” teması kapsamında fotoğrafçılığı inceleyen öğrencilerimiz bu sanatı ustalarıyla birlikte deneyimledi. 5 yaş grubu öğrencilerimiz fotoğraf sanatıyla ilgili çeşitli gözlemler yapmak ve öğrendiklerini pekiştirmek için Beylikdüzü Fotoğraf Derneği’ne (Beyfotoder) geziye gittiler.
Birlikte Çaldık Birlikte Söyledik
Previous slide
Next slide
“Sanat” teması kapsamında öğrencilerimiz Selin Gürpınar’ın babası Hakan Gürpınar ile çok eğlenceli ve bol müzik dolu bir söyleşi gerçekleştirdi. Müziğin tarih içindeki yolculuğu, kültürlere ve ülkelere göre değişimi, kullanılan enstrümanların çeşitliliği söyleşinin heyecan verici konu başlıkları oldu. Tema çocukları hem enstrümanları dinleyerek tanıdı hem de müziğin bir felsefesi e tarihi olduğunu öğrendi. Çok verimli ve eğlenceli söyleşi için velimiz Hakan Gürpınar’a teşekkür ederiz.
Veli Katılımlı Müzik Dans Atölyesi
Previous slide
Next slide
Ne güzeldir aile ile birlikte şarkı söylemek ve dans etmek! 4 ve 5 yaş grubu öğrencilerimiz anne ve babalarına hem müzik ve dans derslerinde öğrendiklerini gösterdi hem de onları performanslarının birer parçası yaptı. Gün sonunda en çok eğlenen elbette çocuklarıyla keyifli vakit geçiren ve onların eğlencelerine ortak olan velilerimiz oldu.
Bir insanı sevmekle başlayacak her şey
Previous slide
Next slide
Sevgi sevdiğin kişilerin mutlu olduğunu gördükçe onların mutluluğu ile mutlu olabilme sanatıdır der usta yazar Balzac. Tema çocukları da 14 Şubat Dünya Sevgi Günü’nde çeşitli etkinliklerle sevmek eyleminin önemini hatırladılar. Sevgi temalı hikayeler okuyup drama çalışmaları yaptılar. Sevgi deneyi ile sevginin paylaştıkça çoğalarak arttığını gördüler. Öğretmenlerimizin sahnelediği “Sevgi” konulu tiyatro oyunu da çocuklar tarafından sevgiyle karşılandı ve bolca alkış aldı.
Yaşasın sinema!
Previous slide
Next slide
Film izlemenin en güzel yanı hem bireysel olarak hikâyenin tadını çıkarmak, hem de kolektif bir deneyime dönüştürerek arkadaşlarınla hikâyeyi yorumlamaktır. 5 yaş grubu öğrencilerimiz sanat teması kapsamında sinema ile ilgili bilgiler edindi, sonrasında kendi sinema biletlerini tasarlayıp kendilerine bilet kestiler. Mizah ustası Charlie Chaplin’in anlattığı hikâyeye hep birlikte daldılar.
Barış Manço’yu Şarkılarla Andık
Previous slide
Next slide
80 ve 90 kuşağının tüm çocukları Barış Manço’yu iyi bilir, iyi tanır ve çok sever. Ama şaşırtıcı olan, 2000’li yıllarda doğan çocuklar da onu çok sever, bugünün çocukları da. Bütün çocukların Barış abisidir o. Biz de Barış abimizi “Adam Olacak Çocuk” konseriyle andık, onun şarkılarını söyledik, onun danslarını yaptık.
Büyüklere masallar
Previous slide
Next slide
Hikayeler ve masallar insanlık tarihi kadar eski, her yaştan insanı etkileyen, içine çeken ve kısa bir an da olsa insanı hayatın karmaşasından koparan deneyimler. Belki de o yüzden çocuklar ısrarla aynı hikayeleri, masalları annelerinden babalarından ve öğretmenlerinden tekrar tekrar dinlemek istiyorlar. Çocuklar için bu eşsiz deneyimi 2 yaş grubu öğrencilerimiz ve aileleri ile birlikte özel bir masal etkinliğinde tekrar yaşadık. Öğrencilerimiz ve ailelerin katılımıyla “Kar” isimli masalı canlandırarak keyifli dakikalar yaşadık.
Büyüyünce ne mi olacağım?
Previous slide
Next slide
Çocukların en sevdiği ve cevaplamaktan hiç bıkmadığı sorudur büyüyünce olunacak meslek. 3 yaş grubu öğrencilerimiz de hazır “Taşıtlar” temasını öğrenmiş ve ulaşımla ilgili mesleklere hâkim olmuşken biz de bir meslekler partisi ile bunu taçlandıralım istedik. Tema çocukları taşıtları kullanan kişileri öğrenirken farklı meslek gruplarını tanıdı, büyüyünce olmak istedikleri meslekleri kostümlerini de giyerek arkadaşlarına tanıttı.
Velilerimizle Mahremiyet Eğitimini Konuştuk
Previous slide
Next slide

Mahremiyet eğitimi bireyin kendisinin ve başkalarının özel alanının farkına varması, sosyal hayatın içinde kendi özel alanını koruması ile ilgilidir. Aynı zamanda diğer insanların özeline saygı duyması, kendisi ile çevresi arasında sağlıklı sınırlar koymasını da öğrenmesidir. Bu eğitimin verilmesi çocukların ruhsal ve cinsel açılan korunmaları adına çok önemlidir.


Mahremiyet eğitimi almış olan bir çocuk başına gelebilecek herhangi olumsuz bir olayda durumu tam anlamıyla idrak edemese de bir şeylerin yanlış olduğunu fark edecektir. Bu durumda da harekete geçecektir


Tema Eğitim Kurumları olarak tüm yaş grubu öğrencilerimize Çocuklar Susmasın Projesi kapsamında Yaratıcı Drama ile Mahremiyet Eğitimi verdik. Tema çocukları bu programın sonunda “Fiziksel alanım nedir?” “İyi Dokunuş, kötü dokunuş nasıl bir şey?” “Özel bölge ne demek?” gibi soruların cevaplarını öğrendiler.


Projenin diğer önemli kısmı da velilerimize yönelik mahremiyet eğitimi semineriydi. Bu seminerde velilerimize kısaca mahremiyet eğitimini anlattık, okulda bu eğitimi nasıl verdiğimizi uygulamalı olarak gösterdik.

Arşiv

Tema Eğitim Kurumları

beylikdüzü kolej

© 2013-2020 Tema Eğitim Kurumları Tüm Hakları Saklıdır